TILAA ILMOITUS PERINNÖSTÄ LUOPUMISESTA HINTAAN 99 EUROA (sis. ALV).

Tästä pääset täyttämään lomaketta.

Perinnöstä luopuminen voi kuulostaa lähtökohtaisesti oudolta. Miksi haluaisit luopua sinulle laillisesti kuuluvasta perinnöstä tai testamentista?

Suurimpana yksittäisenä syynä perinnöstä luopumiselle näemme sen, että tällä tavoin voidaan tehdä tehokasta jäämistösuunnittelua. Perintöä tai testamenttia ei koskaan ole pakko ottaa vastaan. Perinnöstä maksetaan tavallisesti perintöveroa tiettyjen edellytysten täyttyessä (kun perintö on tarpeeksi suuri). Veroa ei kuitenkaan makseta, mikäli perinnöstä luovutaan tehokkaasti.

Ilmoitus perinnöstä luopumisesta

Ajatellaan tilanne, jossa olet perimässä vanhempasi. Päätät luopua perinnöstä, ja tällöin vanhempasi varallisuus siirtyy perimysjärjestystä noudattaen sinun lapsillesi. Sinun lapsesi saavat näin isovanhempiensa perinnön ja maksavat tästä perintöveroa. Sinä et maksa veroa siis lainkaan. Jos tässä tapauksessa olisit ottanut perinnön vastaan, mutta halunnut kuitenkin eläessäsi jo siirtää perinnön omille lapsillesi, olisi kyseessä veronalainen lahjoitus. Sinulle olisi ensin tullut perintövero maksettavaksi ja lahjoittaessasi omaisuutta lapsillesi he joutuisivat maksamaan lahjaveroa saadusta lahjasta.

Tällaisessa tilanteessa siis veroa voidaan joutua maksamaan kahteen kertaan. Luopumalla perinnöstä olisi välttänyt kaksinkertaisen verotuksen, sillä perintö olisi ylittänyt yhden sukupolven. Jotta kaksinkertainen verotus voitaisiin välttää, tulee perinnöstä luopuminen tehdä oikein eli ns. tehokkaasti. Luopumisilmoitus tulee tehdä kirjallisesti. Ilmoituksesta saattaa tulla myös pätemätön, mikäli siihen asetetaan tiettyjä rajoittavia ehtoja.

Vaikka perinnöstä luopumiselle ei ole lailla asetettu mitään aikarajaa, tulee perinnöstä luopua ennen kuin perinnön on ottanut vastaan. Luopuminen voidaan tehdä joko perittävän eläessä tai perittävän kuoleman jälkeen.

 

Helsingin Perintöoikeus Oy tarjoaa perinnöstä luopumisilmoituksen laatimisen hintaan 99 euroa (sisältäen arvonlisäveron).

Täytä alla oleva kaavake ja tilaa kirjallinen ilmoitus perinnöstä luopumisesta. Saat asiakirjan kahden viikon kuluessa. Perinnöstä luopumisilmoituksen tilaamisen jälkeen lakimiehemme ovat teihin yhteydessä toivomallanne tavalla joko sähköpostilla tai puhelimitse. Yhteydenotolla varmistetaan toimeksianto ja käydään läpi lomakkeiden täyttövaiheessa mahdollisesti epäselviksi jääneitä asioita. Varaamme teille mahdollisuuden kommentoida asiakirjaa ja siihen voidaan tehdä maksutta muutoksia, jotta asiakirjasta tulee varmasti toivettanne vastaava ja sovitun mukainen. Valmis perinnöstä luopumisilmoitus lähetetään teille ilmoittamaanne sähköpostiosoitteeseen tai halutessanne kirjeenä postitse.

Perinnöstä luopumisilmoitukset ovat lakimiesten laatimia.

Voitte jättää lomakkeen kohtia myös tyhjiksi, mikäli ette tiedä mitä niihin tulisi täyttää. Nämä asiat käydään kanssanne yhdessä läpi, kun otamme teihin yhteyttä lomakkeen lähetettyänne.

*Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.


SähköpostiPuhelin