TILAA AVIOEHTO HINTAAN 99 EUROA (sis. ALV).

Tästä pääset täyttämään lomaketta.

Avioehtosopimuksen tarkoituksena on luoda aviopuolisoille taloudellista turvaa mahdollisen avioeron varalta.

Lähtökohtana avioerotilanteissa on omaisuuden jakaminen tasan. Osapuolten omaisuus on lähtökohtaisesti erillistä avioliiton kestäessä, mutta avioerotilanteessa omaisuus jaetaan tasan aviopuolisoiden välillä. Tasajaosta kuitenkin voidaan poiketa avioehtosopimuksella. Mikäli aviopuolisoilla on voimassa oleva kaikenkattava avioehtosopimus, suoritetaan omaisuuden jakamisen sijaan omaisuuden erottelu, jossa molemmat osapuolet saavat pitää itselle kuuluvan omaisuutensa.

Kaiken omaisuuden kattava molemminpuolinen avioehtosopimus rajaa avioerotilanteissa toiselta osapuolelta oikeuden pois kaikkiin omaisuuslajeihin. Avioehtoa ei ole pakko tehdä kaikkea omaisuutta kattavaksi, vaan siihen voidaan valita kuuluvaksi ne omaisuuslajit- tai erät, jotka avioehdon halutaan kattavan. Avioehtosopimus voidaan tehdä myös siten, että sopimuksesta rajataan pois aviopuolison kuolema. Tällöin avioehtosopimus ei tule voimaan, mikäli aviopuoliso sattuisi menehtymään.

 

Avioehto

Laissa on säädetty erilaisia muotovaatimuksia avioehdon varalle. Ellei avioehtosopimus täytä näitä muotovaatimuksia, voidaan se katsoa pätemättömäksi. Tästä syystä avioehtosopimuksen laatiminen on hyvä antaa ammattilaisen hoidettavaksi.

Kuluttajaliiton vuonna 2016 tekemän asianajopalveluiden hinta- ja palveluvertailun mukaan kyselyssä käytetyn esimerkkitapauksen mukaisen avioehdon hinnaksi arvioitiin keskimäärin 200-400 euroa ja tuntityön hinnaksi arvioitiin yleisimmin noin 200-290 euroa. (Lähde) Tulee toki huomata, että kyse on ollut asianajotoimistojen hinta-arvioista.

 

Helsingin Perintöoikeus Oy tarjoaa avioehtosopimuksen laatimisen hintaan 99 euroa (sisältäen arvonlisäveron).

Täytä alla oleva kaavake ja tilaa kirjallinen avioehtosopimus. Saat asiakirjan kahden viikon kuluessa. Avioehdon tilaamisen jälkeen lakimiehemme ovat teihin yhteydessä toivomallanne tavalla joko sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteydenotolla varmistetaan toimeksianto ja käydään läpi lomakkeiden täyttövaiheessa mahdollisesti epäselviksi jääneitä asioita. Varaamme teille mahdollisuuden kommentoida asiakirjaa ja siihen voidaan tehdä maksutta muutoksia, jotta asiakirjasta tulee varmasti toivettanne vastaava ja sovitun mukainen. Valmis avioehtosopimus lähetetään teille ilmoittamaanne sähköpostiosoitteeseen tai halutessanne kirjeenä postitse.

Avioehtosopimukset ovat lakimiesten laatimia.

Voitte jättää lomakkeen kohtia myös tyhjiksi, mikäli ette tiedä mitä niihin tulisi täyttää. Nämä asiat käydään kanssanne yhdessä läpi, kun otamme teihin yhteyttä lomakkeen lähetettyänne.

* Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

Molempia osapuoliaVain toista osapuolta


Kaikissa tapauksissaVain, mikäli avioliitto päättyy avioeroon


Kaikki omaisuuslajitAvioehdolla rajataan omaisuuden lisäksi pois myös oikeus omaisuuden tuottoon tai sen sijaan tulleeseen omaisuuteenMääritelty omaisuus

SähköpostiPuhelin